Πολιτικη & Οικονομια

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αφορολόγητου

Η απόλυτη σύγχυση μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337887-702681.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

«Δεν υπάρχει θέμα αφορολόγητου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα στο Επιμελητήριο Τρικάλων άφηνε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του.

 

«Η θέση της κυβέρνησης είναι πάγια» πρόσθεσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», διευκρινίζοντας πως στόχος είναι «να κρατήσει το αφορολόγητο στα επίπεδα που είναι τώρα». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι  «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται καινούρια μέτρα» και πως «δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα, για μετά το 2019». Ωστόσο, ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι δεν συμμετέχει άμεσα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και για αυτό δεν γνωρίζει αν «θέλουν να μειώσουν το αφορλόγητο».

 

Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει τώρα μέτρα για το 2019 και μετά» παρά μόνο να περιγράψει «κάποιες κατηγορίες μέτρων, τα οποία κατά την άποψη των δανειστών ενδεχομένως να χρειαστούν μετά το τέλος του προγράμματος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ