Πολιτικη & Οικονομια

Με αιχμές απαντά ο Γιάννης Μουζάλας στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε επιστολή του οργανισμού σχετικά με τα «εξαφανισμένα» προσφυγόπουλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337661-702292.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε επιστολή που έλαβε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με τα «εξαφανισμένα» προσφυγόπουλα και τα δικαιώματά των παιδιών προσφύγων, απαντά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημειώνει πως θα ήταν ευγνώμων προς όλους τους συναρμόδιους φορείς αλλά και προς το «Χαμόγελο», «εάν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατά τι περισσότερες από μηδαμινές».

Αναφορικά με τις ίδιες τις προτάσεις που καταθέτει ο οργανισμός, ο υπουργός επισημαίνει πως αυτές αποτελούν και προτεραιότητες της κυβερνησης, «προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για τη χώρα μας».

Απαντώντας στον οργανισμό, ο κ. Μουζάλας διευκρινίζει σχετικά: «Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωσή τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ».

Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή του προς τον υπουργό, το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να θέσει ως προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26 - 27 Ιανουαρίου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ