Πολιτικη & Οικονομια

Πέμπτη: Τι γράφουν τα ίδια «ΤΑ ΝΕΑ» για ΔΟΛ - ΣΥΡΙΖΑ - Μουλόπουλο

Κύριο άρθρο, Πρετεντέρης, Μητσός, Παπαχρήστος  και άλλοι 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337493-702001.jpg

Συλλεκτικό είναι οπωσδήποτε το σημερινό φύλλο της εφημερίδας  «Τα Νέα», αφού ένα μεγάλο μέρος της αρθρογραφίας και ειδησεογραφίας αναφέρεται στον ... εαυτό της και στο μέγα θέμα που έχει ξεσπάσει, την τοποθέτηση δηλαδή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Μουλόπουλου (φωτογραφία) ως επιτρόπου στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), και επομένως στα έντυπα, το σάιτ και το ραδιοσταθμό του. 

Το φύλλο -με μικρές εξαιρέσεις- είναι γεμάτο με αναφορές εναντίον των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, του κ. Μουλόπουλου και της ποδηγέτησης του Τύπου, καθώς και με δηλώσεις των δημοσιογράφων για εμμονή στην έκφραση ανεξάρτητης γνώμης, όπως μέχρι τώρα την είχαν. 

Λεπτομερέστερα, ενδεικτικά:

  • Το (ανυπόγραφο) κύριο άρθρο, κάτω από τον τίτλο '"Αλήθειες και κραυγές", αφού θυμίζει την ιστορία και τις αξίες που καλλιεγούσαν επί δεκαετίες η συγκεκριμένη εφημερίδα και η ομογάλακτή της «Το Βήμα», καταλήγει: " Η ιδέα ότι σφετεριζόμενος κάποιος έναν ιστορικό τίτλο αποκτά αυτομάτως και την ισχύ του... είναι εξωπραγματική. Η ισχύς των εφημερίδων είναι συνυφασμένη με το άυλο, ιστορικό τους κεφάλαιο. Αν κάποιος το απαλείψει, απαλείφει και το λόγο ύπαρξης της εφημερίδας. Αν καποιος αύριο τυπώσει ένα φύλλο με τους ιδεασμούς του, κοσμώντας το με το λογότυπο των 'Νέων', αυτό δε θα είναι 'Τα Νέα'. Οι εφημερίδες δεν είναι γιαούρτια". 
  • Το ρεπορτάζ της κ. Αγγελικής Καραγιώργου απο τη χτεσινή συζήτηση τη Βουλή  καταγράφει τα πάντα με ματιά αντι - ΣΥΡΙΖΑ
  • Ο Μικροπολιτικός ψέγει τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ότι θεωρεί τώρα το ΔΟΛ "έγκυρο και ιστορικό Συγκρότημα"
  • Ο κ. Μιχάλης Μητσός γράφει: "Δεν περάσαμε στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι ακόμα τουλάχιστον... Κανένας Μουλοπουλος δεν έχει επέμβει στα κείμενά μας. Όχι ακόμα τουλάχιστον"
  • Ο κ. Περικλής Δημητρολόπουλος κλείνει το κομμάτι του ως εξής: "Είναι πολύ αργά για να μετατραπεί αυτή η εφημερίδα σε κομματικό έντυπο. Και ακόμα πιο αργά μα βρει πρόθυμους να ελεγχθούν"
  • Ο κ. Γιώργος Παπαχρήστος, αφού λοιδορεί την "Αυγή" σε σύγκριση με "Τα Νέα" και αποκαλεί "την παρέα του Μαξίμου επιεικώς αγράμματους", καταλήγει "τώρα που φτάσαμε στο τέλος... οι τράπεζες, αγνοώντας παντελώς την υπόθεση Μουλόπουλου, κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης του ΔΟΛ εν λειτουργία"
  •   Ο κ. Δημήτρης Μανιάτης κλείνει το κείμενό του ως εξής: "Οι εφημερίδες είναι τεκμήριο και της ιστορικής επιστήμης. Ο χτεσινός σοβαρός πρωθυπουργός στη Βουλή δείχνει να το καταλαβαίνει"
  • Ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης λέει, μεταξύ άλλων: "Η κυβέρνηση διεκπεραιώνει σχέδιο άλωσης του Τύπου... Μετέρχεται μεθόδους αλητείας και παρακράτους... Υποστηρίζεται από πολιτικό και δημοσιογραφικό υπόκοσμο...Ακόμα κι αν η κυβέρνηση αλώσει εκδοτικά τις εφημερίδες, θα πρέπει να βρει δημιοσιογράφους να τις γράφουν και αναγνώστες να τις διαβάζουν ... Δημοσιογράφοι, εφημερίδες και εισαγγελείς ...θα υπάρχουν και αύριο. Διότι το μόνο που αλλάζει με απόλυτη βεβαιότητα σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα είναι οι κυβερνήσεις".  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ