Πολιτικη & Οικονομια

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και τον Γιάννη Στουρνάρα

Διαψεύδει ο πρόεδρος Αντώνης Μπαλωμενάκης την αναφορά στον Κεντρικό Τραπεζίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337185-701205.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Διέψευσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρκτορείο Ειδήσεων, αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία στο επίσημο εισηγηματικό πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες που συνιστούν ποινικό αδίκημα κακουργηματικής απιστίας προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με ορισμένα sites, στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει η εξής αναφορά για τον κ. Στουρνάρα: «Χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης αν και εφόσον η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων τόσο μεγάλου ύψους, με τροπολογία από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στοιχειοθετεί και συνιστά το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας προς το ελληνικό Δημόσιο».

Ο κ. Μπαλωμενάκης διέψευσε κατηγορηματικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ότι στο προσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει τέτοια αναφορά.

   «Υπήρχαν πολλά προσχέδια που είχαν συντάξει τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα. Υπήρχαν διάφορες προτάσεις. Σε μία από αυτές υπήρχε και η αναφορά αυτή. Όμως απαλείφθηκε γιατί δεν ήταν τεκμηριωμένη. Στο επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει. Κάνουμε μια προσπάθεια να συνθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των κομμάτων», δήλωσε ο κ. Μπαλωμενάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ