- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βίτσας: Κάναμε προσλήψεις για τα hotspots, η αλήθεια είναι πως δεν πήγαν
Τι είπε για προσφυγικούς καταυλισμούς και αξιολόγηση
Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει και έκαναν λόγο για διορισμό 2.500 ατόμων από την κυβέρνηση – προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των hotspots – που ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς δεν εργάστηκαν ποτέ σε αυτά.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Βίτσας: «Στο μέτρο της δικής μας εμπλοκής, και ιδιαίτερα της δικής μου εμπλοκής, περίπου πέρυσι το Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας για συμμετοχή σε προσλήψεις για δουλειά στα κέντρα φιλοξενίας και στα hotspots. Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα φιλοξενίας».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το θέμα δεν είναι πού κάθονται, αλλά πού δουλεύουν, και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη το Μουζάλα, την Έφη την Αχτσιόγλου και την Ράνια την Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί».
Μάλιστα, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο κ. Βίτσας παραδέχθηκε πως ο κρατικός μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος για την κακοκαιρία που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος για παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Παράλληλα, αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως «θέλουμε γρήγορα να κλείσει η αξιολόγηση, με κοπιώδη προσπάθεια θα μπορούσαν να κλείσουν οι διαφορές στα δημοσιονομικά, στα εργασιακά και τα ενεργειακά».
Ο ίδιος πάντως, ανέφερε πως η διαπραγμάτευση δεν κλείνει λόγω διαφορετικών θέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει αποφασίσει εάν θα είναι ή όχι στο πρόγραμμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Τι ισχύει για τις μεταφορές μεταξύ φίλων
Τελετή με υψηλό συμβολισμό στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.