Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά: Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία

Μήνυμα ενότητας στην Κεντροαριστερά από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Το ΠΑΣΟΚ και πάλι δυνατό, ενωμένο, διεκδικεί μέσα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ρόλο του καταλύτη, του αποφασιστικού παράγοντα για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας». δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και έστειλε μήνυμα ενότητας προς την Κεντροαριστερά.

«Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν την συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη», πρόσθεσε με νόημα, ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη σύμπραξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργο Παπανδρέου.

.

Η κ. Γεννηματά διευκρίνισε ότι «είναι η ώρα της ενότητας της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας: «Δεν μένουμε στο χθες, σε ό,τι μας χώρισε, στις διαφορές και τις αντιδικίες μας. Ξεπερνάμε το εγώ μας για να θέσουμε το εμείς πάνω από όλα».

 

Σε ένα ακόμη μήνυμά της, με πιθανούς αποδέκτες την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη που ανακοινώνουν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη νέο πολιτικό φορέα, σημείωσε ότι «ιδιαίτερα στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών έχουν ηθική υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας».

 

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη προοδευτική πολιτική, που θα αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες, τα μεσαία στρώματα που σήμερα φτωχοποιούνται από την κρίση και την πολιτική των Σύριζα/ΑΝΕΛ, τους οικονομικά ασθενέστερους που χρειάζονται την έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη, τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν και να εξελιχθούν στην χώρα τους. Να κρατήσουμε επιτέλους τα παιδιά μας στον τόπο μας. Είναι εθνικός στόχος», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική. Όμως δεν αισθανθήκαμε ποτέ ενοχικά, αισθανθήκαμε και αισθανόμαστε ότι πράξαμε το εθνικό μας καθήκον απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Ενοχικά θα πρέπει να αισθάνονται όσοι έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα χρεοκοπίας το 2004-2009 και όλοι όσοι, στη συνέχεια, πούλησαν στην κοινωνία «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όσοι έβαλαν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό καλό, όσοι έχτισαν πολιτικές καριέρες με το ψέμα, τις συκοφαντίες και τις «αυταπάτες».

Ενοχικά πρέπει να αισθάνονται όσοι έσπειραν τον διχασμό, οι κάθε λογής λαθρέμποροι ιδεών και οι «πραματευτάδες της ψεύτικης ελπίδας».