Πολιτικη & Οικονομια

Α.Τσίπρας:«Η ανάπτυξη το 2017 δεν είναι κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα»

Σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334853-695406.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον δήμαρχο της Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, εξήγγειλε την έναρξη διαλόγου - εντός του 2017 - με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Καλαμάτα ως πόλη με ιστορία και δυνατότητες λόγω του τουρισμού αλλά και των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων.

Τόνισε πως ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας» είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο. Καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ». Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κ.κ. Σπίρτζη και Χαρίτση για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε σχετικά πως πρόκειται για «ένα μήνυμα ότι η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα», προσθέτοντας πως  βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι με τον «Μορέα» αλλάζει η μορφή της πόλης, η οποία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και καθίσταται μέσω του αυτοκινητοδρόμου κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ