Πολιτικη & Οικονομια

Αισιοδοξία Γαβρόγλου για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών το 2017

«Είναι καθημερινή η μάχη» με τους θεσμούς υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποιους διορισμούς θα έχουμε φέτος».

Όπως διευκρίνισε, για τις οποιεσδήποτε προσλήψεις θα πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα συμπεριλάβει και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και αναπληρωτές.

Ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε πως «είναι καθημερινή η μάχη» με τους θεσμούς για το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποίησε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει ομαλά η ερχόμενη σχολική χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει.

Όπως εξήγησε, τα απαιτούμενα κονδύλια για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι ήδη εξασφαλισμένα και θα προκύψουν κυρίως από προγράματα ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο υπουργός υπεραμύνεται της αλλαγής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, σχετικά με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

«Νομίζω ότι είναι θέμα δημοκρατίας, όταν συμφωνούμε σε κάτι, να συμφωνούμε και να πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα" σημείωσε και πρόσθεσε "και θα ήθελα να κάνω και μία έκκληση στους θεσμούς, να συζητάνε με τους σχολάρχες των καλών σχολείων. Δηλαδή, εκείνων των σχολείων, που είναι και καλές επιχειρήσεις και η παιδαγωγική τους προσφορά είναι υψηλότατου επιπέδου. Επειδή είναι ειδικής κατηγορίας επιχειρήσεις αυτές, πρέπει να υπάρχει ένα δεύτερο "μάτι", το οποίο θα κρίνει την αιτία της απόλυσης ή όχι» υποστήριξε.