- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας στη Νίσυρο: «Δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη»
Μίλησε για «ανόητους τεχνοκράτες» που «βαφτίζουν το λάθος, σωστό»
Η Ελλάδα είναι χώρα νησιωτική και αυτό είναι ευλογία, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας απο την ακριτική Νίσυρο. Να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά μας και σε όλους αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά τα χρήματα που πλεονάζουν δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός μίλησε για «ανόητους τεχνοκράτες», που όπως είπε χαρακτηριστικά, «βαφτίζουν το λάθος, σωστό», αναφερόμενος στις θέσεις του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Εχουμε αποδείξει ότι προσπαθούμε, παρά τις δυσκολίες και τα βαριά μέτρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τα νησιά της πρώτης γραμμής σηκώνουν τα βάρη ολόκληρης της Ευρώπης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε μια ελάχιστη ανταπόδοση στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη όλης της Ευρώπης. Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις στον τόπο που θα διαμαρτύρονταν ότι θα εκνευρίσουμε τους εταίρους παρέχοντας ένα μικρό βοήθημα σε όσους το έχουν ανάγκη, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τα νησιά της αποκαλούμενης πρώτης γραμμής από την Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο εξαιρούνται από την αύξηση του ΦΠΑ καθώς φέρουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.
Η Ελλάδα δεν θα υποστείλει τη σημαία υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι ενεργοποιείται άμεσα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, Τα νησιά διαθέτουν εξαιρετικούς ανθρώπινους και φυσικούς πόρους. Στόχος μας είναι να μετρατρέψουμε τη νησιωτικότητα σε ευκαιρία ανάπτυξης, είπε ο πρωθυπουργός.
Η νησιωτικότητα είναι θεμέλιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για επανασχεδιασμό του δικτύου ακτοπλοϊας, ώστε να είνια δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών μας, αναφέροντας ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά σε θέματα ποιότητας και ελέγχου της ακτοπλοϊας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έως το 2018 θα έχουν αναπτυχθεί ιατρικές μονάδες στα νησιά, με οικογενειακούς γιατρούς, που θα επιλεγούν με κριτήρια εντοπιότητας. Βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία. Θέλουμε όλοι οι νησιώτες, ειδικά οι ηλικιωμένοι, να αισθάνονται ασφαλείς, είπε ο πρωθυπουργός.
Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας το μεγάλο και κρίσιμο θέμα είναι η νησιωτική ανάπτυξη τονίζοντας ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης θα έρθει αν υπάρξει σχέδιο ανάπτυξης για τα νησιά και γι' αυτό το λόγο ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει την ένταξη των νησιών σε ειδικό καθεστώς ενισχύσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.