Πολιτικη & Οικονομια

Περιοδεία στην Ευρώπη ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Νίσυρο ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333497-691570.jpg
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με ευκαιρία τη Σύνοδο Κορυφής στις 15 Δεκεμβρίου και το Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 - 17 Δεκεμβρίου, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

Την Πέμπτη θα συναντήσει σε πρόγευμα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Κατόπιν, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα εργασίας στην Καγκελαρία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Αργότερα θα συναντήσει και τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) και των Πρασίνων.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Επίσης σήμερα, σύμφωνα με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Νίσυρο, προκειμένου να εξαγγείλει τη δέσμη πολιτικών που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στη νησιωτική πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς επίσης και τον Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. 

Σημειώνετια ότι η εφημερίδα «Ροδιακή» τοποθετεί την άφιξη Τσίπρα στα Δωδεκάνησα την Τρίτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ