Πολιτικη & Οικονομια

Σταθάκης – Παπαδημητρίου κοντράρουν το ΔΝΤ

Συντάσσονται με τους Ευρωπαίους δανειστές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333669-691900.jpg

Οξεία αντίθεση προς το ΔΝΤ και σύνταξη με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς εξέφρασαν τέσσερις υπουργοί (ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός κ.  Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά) στο περιθώριο του 18ου Ετήσιου «Capital Link Invest in Greece in Forum» που έγινε στη Νέα Υόρκη.

 Οι κύριες τοποθετήσεις:

  • Σταθάκης: «Οι απαντήσεις είναι δεδομένες. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ένα πλαίσιο με τους Ευρωπαίους. Συνεχίζουμε να συζητάμε. Αυτό το πλαίσιο έχει ως βάση το 2018 που έχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Η θέση της κυβέρνησης είναι απόλυτα σαφής. Δεν πρόκειται να νομοθετήσει κανένα επιπρόσθετο μέτρο. Άρα από εκεί και πέρα είναι θέμα του νέο κύκλου των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο».
  • Παπαδημητρίου: «Προφανώς και δεν συμφωνούμε σ΄αυτά που λέει ο κ. Τόμσεν, ότι ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακό εμπόδιο, γιατί έχει ψηλές φοροαπαλλαγές και γενναιόδωρες συντάξεις. O κ. Τόμσεν και το ΔΝΤ έχουν πει πάρα πολλά. Το μόνο πρόβλημα που έχουν κατά την δική μου άποψη είναι ότι το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του. Όταν λέει ότι χρειαζόμαστε 1,5% πλεόνασμα κι όχι 3,5% δεν επιμένει σ ΄αυτό. Αλλάζει γνώμη. Οπότε γιατί να πάρω σοβαρά αυτό που λέει ο κ. Τόμσεν ότι οι συντάξεις είναι γενναιόδωρες;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ