- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τσακαλώτος εξακολουθεί να θεωρεί εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα στον Δεκέμβρη
«Έχουμε κάνει τη θέση μας καθαρή σε σχέση με τη σημασία της επιστροφής των συλλογικών συμβάσεων»
«Εφικτή» χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Η Αγορά».
«Νομίζω είναι ακόμα εφικτός ο στόχος, και όπως έχω πει πολλές φορές, τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση. Έχουμε κάνει τη θέση μας καθαρή σε σχέση με τη σημασία της επιστροφής των συλλογικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Αν η Ευρώπη δεν εξασφαλίσει τους όρους να συμμετέχουν τουλάχιστον στη φάση της ανάκαμψης, τότε δεν έχει μέλλον. Οι συλλογικές συμβάσεις, με αυτή την έννοια, είναι μέρος της λύσης όχι του προβλήματος. Επιπλέον, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το τέλος του προγράμματος δεν έχει ούτε οικονομική ούτε πολιτική λογική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Μιλώντας για τις συζητήσεις στο πρόσφατο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «πάντα θα έχουμε τζαρτζαρίσματα», αλλά επισημαίνει ότι «είναι στη φύση της διαπραγμάτευσης οι παίκτες να καθυστερούν να εμφανίσουν την τελική τους θέση».
Πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, καθώς, «όλοι οι θεσμοί, και όλα τα κράτη μέλη καταλαβαίνουν τη σημασία του εγχειρήματος».
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η θέση και η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι πρώτον, να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2 ,5%, όσο πιο γρήγορα γίνεται, και να υπάρξει η δέσμευση ότι ο δημοσιονομικός χώρος του 1% που δημιουργείται θα χρησιμοποιηθεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μειώσεις φόρων και κοινωνικών εισφορών. Και δεύτερον, να χρησιμοποιηθεί η απόδοση των μη παραμετρικών μέτρων, από τη φοροδιαφυγή για παράδειγμα, για κοινωνικούς σκοπούς.
Τέλος, ερωτηθείς για το ρόλο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρει ότι «είναι σκληρός κάποιες φορές αλλά τιμά τον λόγο του». «Θεωρεί ότι οι Έλληνες τηρούν τις υποσχέσεις τους και ότι το ίδιο πρέπει να κάνει το Eurogroup», αναφέρει χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.