Πολιτικη & Οικονομια

New York Times: Ο Τσίπρας στο top 8 των πιο λαϊκιστών πολιτικών της Ευρώπης

Μαζί με τη Λεπέν, τον Φάρατζ και άλλους ακροδεξιούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο άρθρο των New York Times με τίτλο «Ο ευρωπαϊκός λαϊκισμός στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ» απαριθμείται η λίστα με τους 8 πιο λαϊκιστές Ευρωπαίους πολιτικούς. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται μαζί με ακροδεξιά στοιχεία και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για την ακρίβεια, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, ο Ιταλός ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, ο ακροδεξιός και υπέρμαχος της εκστρατείας υπέρ του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ, ο αριστερός ηγέτης των Pοdemos στην Ισπανία Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο σχεδόν νεοναζιστής Αυστριακός Νόρμπερτ Χόφερ, ο ηγέτης του εθνικιστικού6 Κόμματος των Ελευθεριών στην Ολλανδία Γκερτ Βίλντερς και ο ακροδεξιός και νεοναζί ηγέτης του Κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία Φράουκε Πέτρι.

«Ένα κύμα λαϊκισμού, ενισχυμένο πρόσφατα από την απόρριψη του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, δημιουργείται απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της Ευρώπης μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει βρει υποστηρικτές στα κόμματα και των δυο άκρων του πολιτικού φάσματος», σχολιάζει η νεοϋορκέζικη  εφημερίδα.