Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 419

Μέλος του συλλόγου για τη βελτίωση της μόνωσης στα μπουκάλια που περιέχουν αφρόλουτρα, για να μην είναι παγωμένο το περιεχόμενό τους το πρωί

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 419
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ειρωνεία της εβδομάδας

Δημιουργήθηκε το πρώτο USB stick, με δυνατότητα αποθήκευσης ενός Terra Byte.


Η «κοσμικογράφοι-των-κουτσομπολίστικων-σκάστε-γιατί-θα-μας-κάψετε» είδηση της εβδομάδας

«Ο Λεο Πατίτσας και η Μαριέτα Χρουσαλά πούλησαν το σκάφος τους από το οποίο είχαν τόσες όμορφες αναμνήσεις μαζί...». Ναι, πρόκειται για το ίδιο σκάφος που όταν είχε αρχίσει να το ερευνά ο ΣΔΟΕ, τον Ιούνιο, είχε αποκαλυφθεί ότι ανήκε σε άνεργη με εισόδημα 200 ευρώ.


Το ατυχέστερο σύνθημα της εβδομάδας, για να βρίσκεται σε μαγαζί κάτω από τα γραφεία κόμματος που γίνεται στόχος επίθεσης «παρακρατικών» με καλάσνικoφ

«Δεν είμαι και χθεσινός».


Η «εγώ-κάνω-ό,τι-μπορώ-αλλά-βάλε-κι-εσύ-λίγο-πετρέλαιο-να-βοηθήσεις» τροποποίηση νομοσχεδίου της εβδομάδας

Η απόσυρση του φόρου πολυτελείας για τα σκάφη αναψυχής.


Η «αφού τα πιστεύετε όλα, δεν φταίμε εμείς που σας δουλεύουμε» διευκρίνηση της εβδομάδας

Ότι ο φόρος πολυτελείας για τα σκάφη αναψυχής, κάποια στιγμή (του Αγίου…), θα αντικατασταθεί με το «φόρο Πλου» (...ανήμερα)


Η προνομιακή θέση για μετάταξη δικαστικού υπαλλήλου της εβδομάδας

Η θέση του ανακριτή που αναλαμβάνει να εξετάσει την εβδομαδιαία μήνυση-θεατρικό του Τέρενς Κουίκ στους «χαρτογιακάδες της τρόικας». Θέση χωρίς απρόοπτα, με σταθερό ωράριο (αφού η μήνυση γίνεται εθιμοτυπικά) και με διαδικασία copy paste, αφού έχει επαναληφθεί δεκάδες φορές.


Η είδηση της εβδομάδας, που εξηγεί με τον πιο συνοπτικό τρόπο τη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας

Η διαμαρτυρία της Όλγας Κεφαλογιάννη, για την προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του Channel 4, σχετικά με τον τρόπο που διασκεδάζουν οι Άγγλοι τουρίστες στον Κάβο της Κέρκυρας. Μια διαμαρτυρία, που βασίζεται πάνω στη διαχρονική ηθική αρχή της πατρίδας μας, ότι εκείνο που έχει σημασία δεν είναι να μη γίνονται αυτά που γίνονται, αλλά το να μη μας κακοχαρακτηρίσουν οι άλλοι μόλις μαθευτεί ότι γίνονται.


Το λάθος λογοπαίγνιο του Κώστα Μπαξεβάνη με τη λέξη «στικάκι» της εβδομάδας

Ναι, το «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι stick-ματισμένος» δεν μοιάζει κακό. Αλλά πόσο πιο διεισδυτικό και cool θα ήταν το «ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει «Stick-y Fingers»; Που θα παρέπεμπε και στους Rolling Stones;


Η επιβεβαίωση του Νόμου του Χάους, της εβδομάδας

Μια πολιτική απόφαση προς το τέλος του 2011, και η καταλυτική παρέμβαση του «Συστήματος», οδηγεί μέσα από απρόβλεπτες αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αναβίωση της πιο vintage τηλεοπτικής εκπομπής στη χώρα. Διότι αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είχε αποφασίσει να πολεμήσει το μνημόνιο, το Σύστημα (με σίγμα κεφαλαίο) δεν θα τον είχε αφήσει έξω από τη Βουλή, οπότε κι εκείνος δεν θα είχε ξαναρχίσει την εκπομπή «Memories» στο Art (πρώην TeleCity) Channel.


Η «Μεγάλη Αλήθεια της Ζωής για τον Ζεράρ» της εβδομάδας

Ποτέ μη βιαστείς να αναζητήσεις φορολογικό άσυλο σε μια άλλη χώρα, πριν τσεκάρεις όλες τις διευκολύνσεις που θα έχεις στην Ελλάδα.


Η «ευτυχώς-που-οι-οπαδοί-μας-δεν-πολυκαταλαβαίνουν» δήλωση της εβδομάδας

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει όλες της μορφές βίας» από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά. Που σε μετάφραση σημαίνει: «Μπορεί να πουλάμε “Ηρωισμό”, “Ανδρεία”, “Υπερηφάνεια” και “Αίμα” στους πελάτες μας, αλλά στην πραγματικότητα θα κάνουμε όλους τους επικοινωνιακούς ελιγμούς που χρειάζεται, όπως όταν κρυβόμαστε από το αυτόφωρο προκειμένου να βγούμε λάδι, γιατί αυτός είναι στην πραγματικότητα ο ελληνικός τρόπος».


Η εναλλακτική πηγή φωτισμού της εβδομάδας

Τα εκτυφλωτικά λευκά δόντια της νεαρής υπερ-προωθούμενης τραγουδίστριας Θωμαΐδας Απέργη.


Παρεξηγημένη λέξη της εβδομάδας

«Πετροπόλεμος»: Το να πολεμάς συνέχεια κάποιον Πέτρο.


[Κεντρική Φωτό: Ο «Μαυρογιαλούρος» της εβδομάδας]