Πολιτικη & Οικονομια

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το 2017

Στις 6 Δεκεμβρίου η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331351-686294.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2017 στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση από τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου για τέσσερις συνεδριάσεις.

Η συζήτηση του στην Ολομέλεια θα αρχίσει την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 του μηνός, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει τη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και να καταστεί δυνατή η έξοδος της από το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής το ταχύτερο δυνατό και ο δίκαιος επιμερισμός του κόστους προσαρμογής και η κοινωνικά δίκαιη κατανομή του οφέλους της ήδη δρομολογημένης ανάκαμψης. Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 1.75% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί.

Στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η ενίσχυση και θωράκιση της κοινωνικής προστασίας  και η τόνωση των δημοσίων επενδύσεων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ