Πολιτικη & Οικονομια

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί για το χρέος λόγω Ομπάμα αλλά το Βερολίνο είναι αμετακίνητο

«Πάγος» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330942-685259.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει αποφάσεις πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους αλλά και συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων έως το τέλος του 2016. 

Στον απόηχο της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η Αθήνα θεωρεί εφικτό αυτό το χρονοδιάγραμμα, παρά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι τυχόν ελάφρυνση του χρέους θα συνιστούσε «κακή υπηρεσία» για την Ελλάδα.

Βέβαια στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σόιμπλε είναι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιπερτ, ο οποίος τόνισε ότι η θέση του Βερολίνου αναφορικά με το χρέος δεν αλλάζει.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιπερτ τόνισε ότι «λαμβάνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει επισημάνει την άμεση ανάγκη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το Eurogroup συμφώνησε τον Μάιο σε ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό το θέμα και ειδικότερα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και αργότερα –το 2018- τα μεσοπρόθεσμα μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Αμερικανού Προέδρου ότι η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία, ο κ. Ζάιπερτ τόνισε ότι αυτό αντανακλά και την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ