- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η κυβέρνηση αισιοδοξεί για το χρέος λόγω Ομπάμα αλλά το Βερολίνο είναι αμετακίνητο
«Πάγος» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης
Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει αποφάσεις πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους αλλά και συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων έως το τέλος του 2016.
Στον απόηχο της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η Αθήνα θεωρεί εφικτό αυτό το χρονοδιάγραμμα, παρά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι τυχόν ελάφρυνση του χρέους θα συνιστούσε «κακή υπηρεσία» για την Ελλάδα.
Βέβαια στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σόιμπλε είναι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιπερτ, ο οποίος τόνισε ότι η θέση του Βερολίνου αναφορικά με το χρέος δεν αλλάζει.
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιπερτ τόνισε ότι «λαμβάνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει επισημάνει την άμεση ανάγκη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το Eurogroup συμφώνησε τον Μάιο σε ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό το θέμα και ειδικότερα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και αργότερα –το 2018- τα μεσοπρόθεσμα μέτρα».
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Αμερικανού Προέδρου ότι η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία, ο κ. Ζάιπερτ τόνισε ότι αυτό αντανακλά και την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νυν αντιπρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία
«Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών» - Το μήνυμα του πρωθυπουργού
«Δεν το δέχομαι να ταλαιπωρείται έτσι ο κόσμος - Για το σημερινό αισθάνθηκα ντροπή»
Tην Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης - Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις
«Μαύρη η θητεία του κ. Τασούλα», ανέφερε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
Αρκεί να είμαστε ξύπνιοι
Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο
Oι δυο πρώην πρωθυπουργοί έχουν βρεθεί μαζί ουκ ολίγες φορές
Πτώση καταγράφει το κόμμα του Βελόπουλου
Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο podcast «Table Τoday»
Ήταν ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό Ιωαννίνων
Έγγραφες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ανάμεσά τους και η πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ
«Κανένας δεν ασχολείται με τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ σήμερα»
«Η γεωπολιτική αστάθεια είναι πλέον η νέα σταθερά», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Μπαίνει στην κυβέρνηση στη θέση του Κώστα Φραγκογιάννη
Σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 18:00 - Οι ομιλητές και το πρόγραμμα
Η ανοιχτή πρόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παραφυάδες του μόνο κακό μπορεί να κάνει στο ΠΑΣΟΚ
«Σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην ΠτΔ
Το πρόγραμμα θα ωφελήσει σχεδόν 30.000 μαθητές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.