Πολιτικη & Οικονομια

Τετάρτη: Υγεία και Οικονομία με τους «θεσμούς»

Το πρόγραμμα και οι πρώτες πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θέματα υγείας και οικονομίας θα συζητηθούν σήμερα Τετάρτη απόγευμα στις  διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης  με το «κουαρτέτο» (πρώην τρόικα), που εκπροσωπεί τους δανειστές της χώρας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM).

Το πρόγραμμα:

  • 3.30 μ.μ. Θέματα του υπουργείου Υγείας
  • 5 μ.μ.      Οικονομικά θέματα

«Διαρροές» από τη ελληνική πλευρά όσον αφορά την οικονομική συνάντηση λένε ότι θα συζητηθούν  διαγραφές των χρεών των επιχειρήσεων που θα υπαχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά και το ποιες τελικά «κόκκινες» επιχειρήσεις θα κάνουν χρήση του νόμου, πεδία όπου είχαν καταγραφτεί  σοβαρές διαφωνίες κατά την προκαταρκτική επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, τον προηγούμενο μήνα. Στη συζήτηση θα πάρει μέρος, για πρώτη φορά, και ο καινούργιος υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τη ελληνικό «κουαρτέτο»  συμπληρώνουν οι γνωστοί και από πριν υπουργοί κ. Τσακαλώτος (Οικονομικών), Χουλιαράκης (αναπληρωτής του) και Σταθάκης (Ενέργειας).

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση δηλώνει ανεπίσημα πως η συζήτηση πρέπει να κλείσει σε 9 μέρες το πολύ, λόγω επερχόμενου Euro Working Group.