Πολιτικη & Οικονομια

Χριστοδουλάκης: Καμιά σχέση με την επιτροπή για το χρέος

Διαψεύδει ξανά και με πειστικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330705-684466.jpg

H διάψευση του Νίκοy Χριστοδουλάκη για συμμετοχή στην υπό συγκρότηση κυβερνητική επιτροπή/ ομάδα, που θα συζητήσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους με τους δανειστές.

Τη διάψευσή του για συμμετοχή στην υπό συγκρότηση κυβερνητική επιτροπή/ ομάδα, που θα συζητήσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους με τους δανειστές, επανέλαβε ακόμα μια φορά κι ακόμα πιο εμφατικά, ο  κ. Νίκος Χριστοδουλάκης.

Λεπτομερέστερα, σε συνέντευξη που έδωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός, υπήρξε η εξής ερωτοαπάντηση: 

«Πριν από τον ανασχηματισμό, γράφτηκε ότι θα αναλάβετε επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για το χρέος, ωστόσο το διαψεύσατε. Υπήρξε όντως πρόταση από τον πρωθυπουργό;

Ούτε πρόταση υπήρξε, ούτε και λόγος. Οι Επιτροπές είναι χρήσιμες στο εσωτερικό για να εξομαλύνουν κομματικές διαφορές, όπως γίνεται τώρα με το ΕΣΡ.

Με τους έξω όμως, τη διαπραγμάτευση για το χρέος θα την κάνουν οι υπεύθυνοι εφαρμογής της πολιτικής, δηλαδή ο υπουργός Οικονομικών και η Τράπεζα Ελλάδος, που γνωρίζουν και τα ακριβή δεδομένα. Οποιος συμφώνησε με το πρόγραμμα πολιτικής, αυτός και θα το εφαρμόσει.

Εγώ, ξέρετε, δεν έχω την ικανότητα να παίρνω μέτρα το πρωί και το απόγευμα να τα καταγγέλλω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ