Πολιτικη & Οικονομια

Το αμερικανικό όνειρο

Κωνσταντίνος Σαμαράς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο θρίαμβος του Αμερικανικού Ονείρου σε όλο του το μεγαλείο. Όχι, δεν έχει θέση πια η «οικογένεια» στο μυθοπλασμένο όνειρο της Αμερικανικής καπιταλιστικής ουτοπίας. Τη θέση της έχει πάρει η Μελάνια Τραμπ, η τρίτη συζυγος του "The Donald". Φυσικά στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε μοντέλο "call girl" πολυτελείας, αρκεί να είναι Σλαβικής καταγωγής. Έχει τεράστια σημασία! Γιος Γερμανών προσφύγων ο Τραμπ, από μικρό χωριό της Σλοβενίας η Πρώτη Κυρία. Έτσι είναι πιο γλυκό και χειροπιαστό το Αμερικανικό Όνειρο. 

Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου απρόσμενο. Όταν πληρώνεις τον Jay-Z και την Beyoncè με λεφτά των Δημοκρατικών για να κηρύξουν τον καλό λόγο υπέρ της Χίλαρι τι περιμένεις; Ο μέσος λευκός Αμερικανός έχει βαρεθεί να βλέπει το γεμάτο Αφροαμερικανούς πλουσιότερο 1% να του λέει πώς να ζήσει και τι να ψηφίσει. Αντιθέτως υποδέχτηκαν τις πολεμικές σειρήνες του Τραμπ με ζητωκραυγές. Η Αμερική ανήκει στους λευκούς, οι οποίοι πρέπει να συνεργαστούν για να πάρουν τη πατρίδα πίσω. 

Το ερώτημα είναι αν ο Τραμπ θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Αμφιβάλλω. Σαν άλλος Αλέξης Τσίπρας θα χτίσει τα τείχη στο Μεξικό όπως ο Αλέξης έσκισε τα μνημόνια.