Πολιτικη & Οικονομια

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Ομπάμα

«Δίνουμε τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330516-684078.jpg

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ο ίδιος δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής». Δεσμεύτηκε, επίσης, να συνεχίσει να προτρέπει τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα απαραίτητα βήματα, «συμπεριλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης χρέους», ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή της υγιούς οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα. 

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει:

«Όσο η Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ».

«Οι Αμερικανοί συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα. Είμαστε στενοί εταίροι στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ