Πολιτικη & Οικονομια

Η αφίσα της ΑΔΕΔΥ με το Χουλιαράκη που εξόργισε την κυβέρνηση

Για «πολιτική χυδαιότητα» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330485-683990.jpg

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή αφίσα της τελευταίας, στην οποία απεικονίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με τίτλο «Καταζητείται» και με τη σημείωση ότι είναι «ο γνήσιος εκφραστής και υπηρέτης των μνημονίων και της εξαθλίωσης των πολιτών».

Η καθυστερημένη απάντηση της κυβέρνησης, καθώς η αφίσα έχει ανέβει στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ από τις 4 Νοεμβρίου, ήρθε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε το σωματείο των εργαζομένων στο Δημόσιο για «πολιτική χυδαιότητα».

«Κανείς υπουργός της σημερινής κυβέρνησης δεν λειτουργεί αυτόνομα, αλλά όλοι και όλες υπηρετούν το συλλογικό μας σχέδιο που έχει στόχο τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το τέλος της επιτροπείας. Η εξόχως προκλητική αυτή κίνηση επιλέχθηκε να γίνει απέναντι σε έναν υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, ενώ για χρόνια το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων της καταστροφικής πενταετίας ουδέποτε στοχοποιήθηκε -και ορθώς- από τους επίσημους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, με τέτοιο αγοραίο τρόπο. Η πολιτική διαμαρτυρία και οι αγώνες των εργαζομένων είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία. Ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία είναι μέθοδοι άλλων χώρων, ξένων προς το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα το οποίο κάποιοι υπονομεύουν με τέτοιες ενέργειες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να θυμίσουμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει απεργία για τις 24 Νοεμβρίου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.