Πολιτικη & Οικονομια

Οι 4 αποφάσεις της κυβέρνησης για τη «μαφία» του ποδοσφαίρου

Λαμβάνει δράση η Αντιτρομοκρατική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με αφορμή τη φωτιά στο σπίτι του πρώην προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Μπίκα και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε, την ώρα που η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την διακοπή των πρωταθλημάτων, σε σύσκεψη στο Μαξίμου, αποφασίστηκε να αναλάβει δράση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούνται και οι διατάξεις για την προτροπή βίας από τα ΜΜΕ.

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη σύσκεψη υπό τον  πρωθυπουργό, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «καμία παράγκα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την ελληνική κυβέρνηση».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασιλειάδη:

Για των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό δημόσιας τάξης και του υπουργού προστασίας του πολίτη, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά, στο πλαίσιο ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη πολιτεία.

Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του πρωθυπουργού, τις έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των ερευνών για αυτές, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Πρώτον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, θα ελέγχονται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα τα συστήματα ασφαλείας και αν δεν πληρούνται, τότε κανένα ματς δεν θα εκκινεί.

Δεύτερον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπής βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα γίνει και αύριο συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς.

Τρίτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Ο Αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν σαν παρακράτος μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία. Μέχρι εδώ!