Πολιτικη & Οικονομια

«Η Αυγή» κατά Ιερώνυμου εις διπλούν

Αλλά –βεβαίως– υπέρ Τσίπρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ενάντια στον αρχιεπίσκοπο της ορθόδοξης εκκλησίας κ. Ιερώνυμο Λιάπη στρέφονται δυο άρθρα της σημερινής (Τρίτη) εφημερίδας «Η Αυγή»,  άτυπου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.  Τα δυο κομμάτια έχουν αφορμή τον ανασχηματισμό και επίκεντρο την καρατόμηση του κ. Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, μετά τη σύγκρουσή του με το ανώτατο ιερατείο. Και τα δύο άρθρα «βγάζουν λάδι» το πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, που τον εμφανίζουν ότι υπέκυψε στον εκβιασμό του ιερατείου γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Α. Ο κ. Τριαντάφυλλος Τρανός, στην πρώτη σελίδα και κάτω από τον τίτλο «Ιερές Αγελάδες» γράφει, μεταξύ άλλων:

«Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο '’γαλάζιο άνθος’  της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την ‘πνευματική΄του Σεραφείμ, του Ανθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της ‘προβληματικής’ Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον».

Β. Στην τελευταία σελίδα, κάτω από τον τίτλο «Ο Φίλης και οι φιλικοί», ο κ. Θανάσης Καρτερός, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, γράφει, μεταξύ άλλων:

«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. ‘Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία’…  Ο Τσίπρας, με ανοιχτά τα μέτωπα της διαπλοκής, του προσφυγικού, του χρέους, της αξιολόγησης, βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχάντ στο σύνολο της κυβέρνησης» και υπέκυψε.