Πολιτικη & Οικονομια

Γαβρόγλου: «Καμία απολύτως αλλαγή» στα θρησκευτικά

Ο νέος υπουργός Παιδείας σέβεται τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο νέος υπουργός Παιδείας διεμήνυσε πως δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγές σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κώστας Γαβρόγλου είπε πως δεν θα υπάρξει «καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί».

Σε ερώτηση για το κλίμα ενόψει της πρώτης συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι τον σέβεται: «Έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα. 

Στο μεταξύ κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε ότι «μια από τις μεγάλες προκλήσεις μας είναι να κατοχυρώσουμε αυτά που καταφέρνουμε». Ο νέος υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στους πρώτιστους στόχους της νέας ηγεσίας, οι οποίοι είναι οι δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου και οι πανελλήνιες εξετάσεις. «Έχουμε δεσμεύεις με τους θεσμούς αλλά και περιθώρια διαπραγμάτευσης», σημείωσε, ενώ στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφύγων υποστήριξε ότι «θα κάνουμε το παν», καθώς οι πρόσφυγες είναι στην πλειονότητά τους παιδιά.