Γαβρόγλου: «Καμία απολύτως αλλαγή» στα θρησκευτικά
Ο νέος υπουργός Παιδείας σέβεται τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Ο νέος υπουργός Παιδείας διεμήνυσε πως δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγές σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κώστας Γαβρόγλου είπε πως δεν θα υπάρξει «καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί».
Σε ερώτηση για το κλίμα ενόψει της πρώτης συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι τον σέβεται: «Έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα.
Στο μεταξύ κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε ότι «μια από τις μεγάλες προκλήσεις μας είναι να κατοχυρώσουμε αυτά που καταφέρνουμε». Ο νέος υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στους πρώτιστους στόχους της νέας ηγεσίας, οι οποίοι είναι οι δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου και οι πανελλήνιες εξετάσεις. «Έχουμε δεσμεύεις με τους θεσμούς αλλά και περιθώρια διαπραγμάτευσης», σημείωσε, ενώ στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφύγων υποστήριξε ότι «θα κάνουμε το παν», καθώς οι πρόσφυγες είναι στην πλειονότητά τους παιδιά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.