Πολιτικη & Οικονομια

Ανασχηματισμός: Τι ακούγεται για Κατρούγκαλο, Φίλη, Γεροβασίλη και... Κουβέλη

Ξανθός : Έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329745-682180.jpg

«Έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα» σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες, πολιτικές, που ο Πρωθυπουργός χειρίζεται αυτές τις ημέρες και νομίζω ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει μία προσπάθεια να υπάρξει ένα restart στη λειτουργία του κυβερνητικού έργου».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ηράκλειο, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι οι βασικές πολιτικές κατευθύνσεις δεν αλλάζουν.

«Τα πρόσωπα, ενδεχομένως, αλλάζουν, αυτό που παραμένει είναι ότι η χώρα δίνει μία μεγάλη και κρίσιμη μάχη να σταθεί με αξιοπρέπεια και ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη», εξήγησε.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσει με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, να έχουν καλή εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις και στη συνέχεια να γίνει μία σοβαρή παρέμβαση. Αυτή είναι απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, να γίνει επιτέλους μία σοβαρή συζήτηση για την απομείωση και τη βιωσιμότητα του χρέους».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ στο υπουργείο Παιδείας μετακινείται ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ ο Νίκος Φίλης μετακινείται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Υπάρχει μια πιθανότητα να αναλάβει το υπ. Ενέργειας ο Γιώργος Σταθάκης ενώ στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνει και ο Φώτης Κουβέλης, μάλλον στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Από το πρωί κυκλοφορεί η πληροφορία ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος θα γίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ