Πολιτικη & Οικονομια

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός: Η κυριαρχία των 35άρηδων

Όλα τα σενάρια - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329624-681844.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός. Για αυτό άλλωστε συνεδρίασε και το Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα κυριαρχήσει η γενιά των 35άρηδων, ενώ γίνεται ακόμη λόγος και άνοιγμα στα στελέχη που συντάσσονται με την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να δείξει πως ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα.

Πιθανά ονόματα για να αναλάβουν ρόλο στο «νέο ξεκίνημα» είναι ρόλο αναμένεται να αναλάβουν οι Τζανακόπουλος, Πιτσιόρλας, Τσίπρας (Γιώργος), Στάικος, Βάκη και Αχτσιόγλου.

Όσο για την παλιά φρουρά, πιο πιθανό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος.

Σχετικά με τον Γιάννη Δραγασάκη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως είτε μείνει, είτε φύγει από τη θέση του αντιπροέδρου, θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο, ειδικά σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, έναν τομέα στον οποίο και ειδικά στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενισχύσει με νέα πρόσωπα που έχουν αποδείξει ωστόσο την αξία τους, όπως τονίζει το Μαξίμου.

Επίσης, όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Φίλης παραμένει στη θέση του, καθώς φάνηκε πως έχει ισχυρή στήριξη σε ιδεολογικό και όχι μόνο επίπεδο και στο συνέδριο, ενώ ο Χριστόφορος Βερναρδάκης παίρνει τον δρόμο προς το Μαξίμου, αλλά δεν διευκρινίζεται ακόμη σε ποια θέση.

Μάλιστα, προκειμένου να βρει τις «ισορροπίες» ο Αλέξης Τσίπρας,  θεωρείται πιθανή η απομάκρυνση του Νίκου Παππά από το υπουργείο Επικρατείας, κάτι που θα συνιστά από μόνη της μια ομολογία ήττας από την κυβέρνηση στο κεντρικό της πολιτικό εγχείρημα και υπό αυτήν την έννοια θα επισκιάσει και τον ίδιο τον ανασχηματισμό.

Όσο για το πρόσωπο που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα φύγει και μάλιστα με ηρωικό τρόπο, αυτό δεν είναι άλλο από του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος φαίνεται πως υπέγραψε μόνος του την έξοδό του μπλοκάροντας εκ νέου την επένδυση στις Σκουριές. Επίσης, έφερε εμπόδια και στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ