Πολιτικη & Οικονομια

Είναι οριστικό: Τη Δευτέρα η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ

Προς συναίνεση κυβέρνηση - αντιπολίτευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329429-681366.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Για τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 3 μετά το μεσημέρι προγραμματίστηκε να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων, σε μια προσπάθεια να οριστικοποιήσει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να συζητήσει εκ νέου του θέμα του επικεφαλής του ΕΣΡ ώστε να εξευρεθεί λύση. Είναι χαρακτηριστικό πως κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν ως «καλή πρόταση» την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όπως και την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για τον πρώην υπουργό Μιχάλη Σταθόπουλο.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι η Νέα Δημοκρατία, παρά την σκληρή γραμμή που κρατά η ηγεσία της, στο τέλος και υπό τις εσωτερικές πιέσεις που υπάρχουν, θα συναινέσει στην εξεύρεση λύσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ