Ο κ. Πολύδωρας, το politically correct και το διαβατήριο από την Αριστερά
Τι έλεγε πριν εκζητήσει τη νομιμοποίηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» για το βραχύβιο χρίσμα της υποψηφιότητάς του στο ΕΣΡ
Πρόεδρος της Βουλής για μια μέρα και υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΣΡ για 48 ώρες. Η άνοδος και η πτώση του κ. Βύρωνα Πολύδωρα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πολιτικών μεταπτώσεων. Ο ίδιος πάντως πρόλαβε −κυρίως με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ− να ευχαριστήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκαναν και να εξαπολύσει μύδρους κατά της παράταξης την οποία επί δεκαετίες υπηρέτησε.
Καθώς τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν για τον «στρατηγό άνεμο», μπήκαμε στον πειρασμό να ξεφυλλίσουμε ένα από τα τελευταία του βιβλία, που εκδόθηκε το 2008. Στο τριακοστό τρίτο βιβλίο του με τίτλο «Για μια νέα Ιδεολογία» ο κ. Πολύδωρας ξετυλίγει την σκέψη του για το ρόλο της Αριστεράς. Αντιγράφουμε: «Στην Ελλάδα επικρατεί μια ιδεολογική σύγχυση και ακινησία. Σαν να έχει σταματήσει το ρολόι του χρόνου. Σαν να μην έχει καταρρεύσει ο υπαρκτός σοσιαλισμός. Σαν να μην έχει πέσει το "τείχος του αίσχους". Η πολιτική θεωρία και ρητορική κυριαρχείται αδιατάρακτα από την Αριστερά. Για να αναγνωριστεί κάποιος ως διανοούμενος της πολιτικής θεωρίας πρέπει να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων της Αριστεράς».
Υπάρχει και άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο στο βιβλίο του κ. Πολύδωρα: «Οι κυβερνώντες στην Ελλάδα και διεθνώς, κατά κανόνα συμπεριφέρονται ως λαθρεπιβάτες της εξουσίας γιατί έτσι υπαγορεύει η κυρίαρχη αριστερή ιδεολογία, γιατί έτσι είναι το politically correct. Προ παντός οι δεξιοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως περίπου ανομιμοποίητοι "καταληψίες" της εξουσίας, περιφρονώντας έτσι την ηθική και την ιερότητα της εντολής που έτυχαν από τη λαϊκή εκλογή τους. Σε καθημερινή βάση εκζητούν τη νομιμοποίηση από την ποικιλόχρωμη Αριστερά».
Αυτά έλεγε ο κ. Πολύδωρας πριν εκζητήσει τη νομιμοποίηση της «πρώτης φοράς Αριστεράς» για το βραχύβιο χρίσμα της υποψηφιότητάς του στο ΕΣΡ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.