- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο κ. Πολύδωρας, το politically correct και το διαβατήριο από την Αριστερά
Τι έλεγε πριν εκζητήσει τη νομιμοποίηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» για το βραχύβιο χρίσμα της υποψηφιότητάς του στο ΕΣΡ
Πρόεδρος της Βουλής για μια μέρα και υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΣΡ για 48 ώρες. Η άνοδος και η πτώση του κ. Βύρωνα Πολύδωρα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πολιτικών μεταπτώσεων. Ο ίδιος πάντως πρόλαβε −κυρίως με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ− να ευχαριστήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκαναν και να εξαπολύσει μύδρους κατά της παράταξης την οποία επί δεκαετίες υπηρέτησε.
Καθώς τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν για τον «στρατηγό άνεμο», μπήκαμε στον πειρασμό να ξεφυλλίσουμε ένα από τα τελευταία του βιβλία, που εκδόθηκε το 2008. Στο τριακοστό τρίτο βιβλίο του με τίτλο «Για μια νέα Ιδεολογία» ο κ. Πολύδωρας ξετυλίγει την σκέψη του για το ρόλο της Αριστεράς. Αντιγράφουμε: «Στην Ελλάδα επικρατεί μια ιδεολογική σύγχυση και ακινησία. Σαν να έχει σταματήσει το ρολόι του χρόνου. Σαν να μην έχει καταρρεύσει ο υπαρκτός σοσιαλισμός. Σαν να μην έχει πέσει το "τείχος του αίσχους". Η πολιτική θεωρία και ρητορική κυριαρχείται αδιατάρακτα από την Αριστερά. Για να αναγνωριστεί κάποιος ως διανοούμενος της πολιτικής θεωρίας πρέπει να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων της Αριστεράς».
Υπάρχει και άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο στο βιβλίο του κ. Πολύδωρα: «Οι κυβερνώντες στην Ελλάδα και διεθνώς, κατά κανόνα συμπεριφέρονται ως λαθρεπιβάτες της εξουσίας γιατί έτσι υπαγορεύει η κυρίαρχη αριστερή ιδεολογία, γιατί έτσι είναι το politically correct. Προ παντός οι δεξιοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως περίπου ανομιμοποίητοι "καταληψίες" της εξουσίας, περιφρονώντας έτσι την ηθική και την ιερότητα της εντολής που έτυχαν από τη λαϊκή εκλογή τους. Σε καθημερινή βάση εκζητούν τη νομιμοποίηση από την ποικιλόχρωμη Αριστερά».
Αυτά έλεγε ο κ. Πολύδωρας πριν εκζητήσει τη νομιμοποίηση της «πρώτης φοράς Αριστεράς» για το βραχύβιο χρίσμα της υποψηφιότητάς του στο ΕΣΡ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.