Πολιτικη & Οικονομια

«Πόλεμος χαρακωμάτων» για την επιλογή Πολύδωρα

Παππάς: Η ΝΔ να αποδείξει στοιχειώδη συνταγματική ευθύνη - Γεωργιάδης: Η επιλογή Πολύδωρα απλά πετάει το μπαλάκι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ με τον Νίκο Παππά να δηλώνει ότι η ΝΔ καλείται πλέον να αποδείξει ότι έχει στοιχειώδη αίσθηση της συνταγματικής ευθύνης και τον αντιπρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι ο Τσίπρας επέλεξε τον Πολύδωρα μόνο και μόνο για να πετάξει το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Βύρωνα Πολύδωρα ως υποψήφιο για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης απλώς για να ρίξει την ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει τον κ. Πολύδωρα, σημειώνοντας ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα «δεν θα υπάρχει Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο».

Υποστήριξε ακόμη ότι ο Βύρων Πολύδωρας, άλλοτε υπουργός της ΝΔ, δεν έπρεπε να ποτέ να δεχτεί αυτή την πρόταση για να είναι επικεφαλής του ΕΣΡ. «Θα έπρεπε να μιλήσει με το πρώην κόμμα του για να δει ποια είναι η άποψή του», προσέθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι η επιλογή αυτή δεν έχει την συναίνεση ούτε καν του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τουλάχιστον τρεις βουλευτές είναι αντίθετοι σε αυτή την επιλογή.

«Ο κύκλος του Πολύδωρα έκλεισε», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως είναι κρίμα μια τέτοια πολιτική σταδιοδρομία να καταστρέφεται με αυτόν τον τρόπο.

Υποστήριξε παράλληλα ότι από την ώρα που ο κ. Πολύδωρας καταψήφισε τον Σταύρο Δήμα δεν είναι οργανικό μέλος της παράταξης.