Πολιτικη & Οικονομια

Ανοιχτά χαρτιά απ’ όλους στο θέμα των αδειών ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

Οι προϋποθέσεις για να ψηφίσει για ΕΣΡ 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329000-680336.jpg

Αν η κυβέρνηση αποκαλύψει ποιο είναι το σχέδιό της και αν αυτό κινείται στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ, το Ποτάμι θα μπορούσε να ψηφίσει για να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση, τη ΝΔ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανοίξουν τα χαρτιά τους στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και της συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αν δεν είναι διαφανείς οι προθέσεις της κυβέρνησης, υπάρχει ο κίνδυνος να συγκροτηθεί τη Δευτέρα το ΕΣΡ και την επόμενη μέρα η κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που θα είναι στο πλαίσιο του προηγούμενου, ζητώντας από το ΕΣΡ να τον εφαρμόσει. «Μπορεί να σκεφτούν τώρα ότι πρέπει να αρχίζει το επώνυμο σου από “Κ” για να πάρεις άδεια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε καταντήσει μια μονοθεματική δημοκρατία αφού εδώ και 2-3 μήνες μιλάμε μόνο για την τηλεόραση, λες και ο κόσμος δεν έχει προβλήματα, λες και η οικονομία πηγαίνει μια χαρά. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τις τηλεοπτικές άδειες για να ασχοληθούμε με την πραγματική ζωή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για 10 κανάλια, τα οποία θα πληρώνουν την άδειά τους κάθε χρόνο όπως επίσης και τους εργαζόμενούς τους, ενώ το κάθε κανάλι για να ανανεώσει την άδειά του θα πρέπει να πηγαίνει στο ΕΣΡ και να παρουσιάζει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ότι είναι τακτοποιημένο σε σχέση με τα δάνεια του στις τράπεζες. Όπως είπε, οι βασικότερες αντιρρήσεις του στα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα έχουν να κάνουν με τον παράλογα χαμηλό αριθμό των τεσσάρων καναλιών, και την απουσία ετήσιας παρακολούθησης καθώς «έχουμε κανάλια που έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους έξι μήνες, όπως έχουμε κανάλια που είναι γεμάτα θαλασσοδάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Τροχονόμος της διαπλοκής» ο Σπίρτζης

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη ότι είναι «παιδί της διαπλοκής», ο Στ. Θεοωδωράκης χαρακτήρισε τον υπουργό Υποδομών «τροχονόμο της διαπλοκής» και πρόσθεσε: «Ο κ. Σπίρτζης στα δεκαπέντε χρόνια που είχε κεντρικό ρόλο στο ΤΕΕ, σαν θερμό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε ποια καταφανή σπατάλη αντιστάθηκε; Σε ποιους εργολάβους είπε όχι; Με ποιους ισχυρούς συγκρούστηκε; Με ποιες αναθέσεις διαφώνησε; Ποιο φαγοπότι αποκάλυψε; Ποια ρουσφέτια αρνήθηκε;».

«Μπήκα στην πολιτική», σημείωσε, «με την αίσθηση ότι όλοι έχουμε καλές προθέσεις και ανέχθηκα διάφορα σχόλια. Λέω, πλέον, ότι υπάρχει ένα όριο, το ξεκαθάρισα και στη Βουλή, και δεν θα ανεχτώ προσβολές. Ο κ. Σπίρτζης λοιπόν όταν ξανασκεφτεί να πει ότι ο Θεοδωράκης είναι παιδί της διαπλοκής, να σκεφτεί ότι θα του απαντήσω. Και προς το παρόν του απαντώ ότι η δική μου οικογένεια δεν είχε ποτέ σχέσεις με εργολάβους και προμήθειες του δημοσίου. Η δική μου οικογένεια ήταν μεροκαματιάρηδες σε πολύ σκληρές δουλειές. Οι δικές τους οικογένειες είχαν σχέση με δημόσια έργα, με προμήθειες και μάλιστα σε σκοτεινές περιόδους για τη χώρα». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.