Πολιτικη & Οικονομια

Η Αυγή «χώρισε» με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue

Η τελευταία δημοσκόπηση εμφάνιζε 9 στους 10 Έλληνες να είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue ανακοίνωσε στο Twitter ότι σταματάει να να πραγματοποιεί το Πολιτικό Βαρόμετρο για λογαριασμό της Αυγής, ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Οκτωβρίου η «Αυγή» κυκλοφορήσει με δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία διαπίστωνε ότι   εννέα στους 10 πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση.  Το 85% των ερωτηθέντων εκτιμούσε ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση και το 42% θεωρούσε ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καταλληλότερο πρωθυπουργό έκρινε τον Αλέξη Τσίπρα το 23%.

Την επομένη της δημοσίευσης του Πολιτικού Βαρόμετρου ξέσπασε κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη δήλωση του πολιτικού αναλυτή και συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αποτελούν «την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη». «Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία» καθώς «ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις», απάντησε το Μαξίμου.