- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέος γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ και ανασχηματισμός: Τα σενάρια
Με ομιλία Τσίπρα θα ανοίξουν την Κυριακή οι εργασίες της ΚΕ
Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα ανοίξουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα εκλεγούν η νέα Πολιτική Γραμματεία (ΠΓ) και ο νέος γραμματέας του κόμματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα ΠΓ θα είναι πολυμελής (περίπου 25 μέλη), αρκετά εκ των οποίων θα είναι κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής, καθώς στόχος είναι να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά το γραμματέα, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμούσε να αναλάβει τη θέση κάποιος από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς, που τυγχάνουν και ευρείας αποδοχής εντός του κόμματος. Ωστόσο, ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν τον ενδιαφέρει, ενώ και οι υπουργοί που βρίσκονται στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης θεωρείται απίθανο να προταθούν για τη θέση του γραμματέα. Στο μεταξύ, ο Νίκος Φίλης, το όνομα του οποίου ακούστηκε, με δήλωσή του διέψευσε ότι υπήρξε η οποιαδήποτε συζήτηση. Για την ώρα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα ως επικρατέστερο σενάριο θεωρείται ότι ο Πάνος Ρήγας θα παραμείνει γραμματέας.
Ο ανασχηματισμός
Την Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επανέφερε τα περί «δομικού ανασχηματισμού». Κάποια δημοσιεύματα φέρουν τον πρωθυπουργό να βρίσκεται σε δίλημμα: Να προχωρήσει τώρα στον ανασχηματισμό ή να περιμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενδεχομένως και κάποιο θετικό σήμα για την ελάφρυνση του χρέους. Την ίδια ώρα, το πρακτορείοReuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα ανασχηματισμός και αξιολόγηση συνδέονται άμεσα, ως εξής: «Αποσύροντας» υπουργούς που «δυσκολεύουν» τις επαφές με τους θεσμούς, η αξιολόγηση θα κλείσει πιο γρήγορα. Στο πλαίσιο αυτό, η απομάκρυνση του Πάνου Σκουρλέτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη - η αναβολή της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των θεσμών το απόγευμα της Παρασκευής θεωρήθηκε ότι οφείλονταν ακριβώς σε αυτό, αν και από το περιβάλλον του υπουργού έγινε λόγος για «θέμα υγείας». Στο ίδιο πλαίσιο, ως βέβαιη εκτιμάται η παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών.
Από εκεί και μετά, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, όποτε κι αν αυτό ανακοινωθεί - το προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Στο σενάριο αυτό τα «ονόματα» που παίζουν είναι του Φώτη Κουβέλη και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Σε ό,τι αφορά τα ονόματα και τα πάρε δώσε που αναφέρονται στον Τύπο, μάλλον πρόκειται για τραβηγμένα σενάρια, όπως αυτό ο Παύλος Πολάκης να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Όλγα Γεροβασίλη το υπουργείο Υγείας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.