Πολιτικη & Οικονομια

Επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες για το χρέος

Συναντήσεις με Γιούνκερ, Ολάντ και Σουλτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328133-677992.jpg
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, κάνει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 

Την Τετάρτη συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος κι ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών. Επίσης, συζητήθηκε ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, για την αμέσως επόμενη περίοδο, στο ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. 

Στις 16:00, ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί «Ανταλλαγή απόψεων των Ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σούλτς». Ακολουθεί, στις 17:30, η «Οικογενειακή Φωτογραφία» και στις 17:45 θα συνέλθει η πρώτη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις 20:00 θα δοθεί δείπνο εργασίας.

Αύριο, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 9:15, στις 9:30 θα έχει διμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η δεύτερη συνεδρία των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνέλθει στις 10:00.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ