Πολιτικη & Οικονομια

Τα «πρόσωπα» του Βούτση για το ΕΣΡ

Και η σύγχυση με την «Φάνη και την Φανή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327913-677862.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Απέτυχε ξανά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να συμφωνήσουν στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατέθεσε τις προτάσεις του για τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής. Με ένα από αυτά τα πρόσωπα δημιουργήθηκε μια στιγμιαία σύγχυση. Κάποιοι μπέρδεψαν την δημοσιογράφο Φανή Πετραλιά με την Φάνη Πετραλιά, την πρώην υπουργό της ΝΔ. «Δεν είναι η Φάνη, είναι η Φανή», αναγκάστηκε να εξηγήσει ο Νίκος Βούτσης.

Οι προτάσεις Βούτση

- Για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων. Δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

- Για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνεται ο Γεώργιος Πλειός, καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας με ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Ως μέλη προτείνονται

- Ο Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

- Η Λίλιαν Μήτρου, δικηγόρος, καθηγήτρια στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει επίσης στο πανεπιστήμιο Πειραιά, στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 

- Η Φανή Πετραλιά, δημοσιογράφος, γραμματέας Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ, πρώην αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και μέλος επί σειρά ετών. 

- Η Αγγελική Σγώρα, διδάκτωρ Δικτύων Υπολογιστών στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου, με επαγγελματική εμπειρία ως μεταδιδάκτωρ στο VTT Technical Research Center of Finland και στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. 

- Ο Ιωάννης Τζανετάκος, δημοσιογράφος σε σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από το 1972, με διδακτική δραστηριότητα στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών 

- Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, απόφοιτος σχολής Μηχανικών BBC Αγγλίας, με εξειδίκευση στον τομέα ραδιοτηλεοπτικών τεχνολογιών με master of Science Πανεπιστημίου Μάντσεστερ (U.M.I.S.T) στην ηλεκτρονική Μηχανική, στέλεχος ΕΡΤ (μεταξύ άλλων, γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΡΤ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ