Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο θεσμικός εκφυλισμός της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της ΝΔ για την «πραξικοπηματική» τροπολογία Παππά και τις μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327893-677804.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της «αυταρχικής», όπως είπε, κυβέρνησης που έχει μόνο μέλημα την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος. Ειδικά για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής ΕΣΡ, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για καμία συναίνεση. 

«Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση που προσβάλλουν το κράτος δικαίου» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Κατήγγειλε στη συνέχεια τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές ενόψει της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά: «Αυτές οι μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε κράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου». «Πριν από 2 χρόνια είχε επικρατήσει η άποψη ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για τη χώρα. Έγιναν», πρόσθεσε.

Για την τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως έγινε με πραξικοπηματικό τρόπο και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να την επαναφέρει. Η τροπολογία προβλέπει το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια να ολοκληρωθεί σε πέντε εργάσιμες.

«Το μαύρο στην πολυφωνία και την ενημέρωση δεν θα περάσει», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναφέρει στο ΕΣΡ τις κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα των Ελλήνων αρμοδιότητές του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ