- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο θεσμικός εκφυλισμός της Ελλάδας
Ο πρόεδρος της ΝΔ για την «πραξικοπηματική» τροπολογία Παππά και τις μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της «αυταρχικής», όπως είπε, κυβέρνησης που έχει μόνο μέλημα την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος. Ειδικά για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής ΕΣΡ, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για καμία συναίνεση.
«Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση που προσβάλλουν το κράτος δικαίου» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Κατήγγειλε στη συνέχεια τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές ενόψει της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά: «Αυτές οι μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε κράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου». «Πριν από 2 χρόνια είχε επικρατήσει η άποψη ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για τη χώρα. Έγιναν», πρόσθεσε.
Για την τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως έγινε με πραξικοπηματικό τρόπο και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να την επαναφέρει. Η τροπολογία προβλέπει το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια να ολοκληρωθεί σε πέντε εργάσιμες.
«Το μαύρο στην πολυφωνία και την ενημέρωση δεν θα περάσει», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναφέρει στο ΕΣΡ τις κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα των Ελλήνων αρμοδιότητές του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Άκουσα έναν νεαρό να λέει "ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια"», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;»
Καμπανάκι από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη
«Είναι λογικό η ΝΔ να μην στηρίξει μια τέτοια πρόταση»
Το σχέδιο θα στηρίξει 460.000 ευάλωτα νοικοκυριά, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα
«Το έργο ενώνει τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια με την Αθήνα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι εκτιμώμενες πληροφορίες
«Η πόλη συνεχίζει να αλλάζει πρόσωπο»
«Δεν αλλάζει μόνο τον χάρτη, αλλά όλο τον τόπο»
Η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του σταθμού «Μίκρα»
Στα 15 λεπτά η χρονική διάρκεια της διαδρομής μέχρι το κέντρο της πόλης
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και επίσκεψη σε επιχειρήσεις στη Φλώρινα
Η βουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε το Κίεβο για την επέτειο της ουκρανικής ανεξαρτησίας. Μιλήσαμε για τη σειρήνα της πρώτης νύχτας και για το τι αλλάζει όταν βλέπεις από κοντά μια χώρα σε πόλεμο.
Τα επτά σημεία που παραθέτει ο υφυπουργός Υγείας
Η ανάρτηση της υπουργού Εργασίας και η ανακοίνωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Η Πνινάτ Γιανάι μοιράστηκε στιγμιότυπα από την οικογενειακή της απόδραση στη Μύκονο
3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.