Πολιτικη & Οικονομια

Προκλητικός ο πρόεδρος ΟΑΕΕ σε επαγγελματία: Αν δεν βγαίνεις να πας στη Βουλγαρία

Μίλησε για πατριωτισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327710-677260.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών προκάλεσε η προκλητική παραδοχή του διοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη, ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλει εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στην Βουλγαρία. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», όταν ο κ. Τσακίρης βρέθηκε στη Φλώρινα πριν από μερικές ημέρες για να ενημερώσει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό από την 1η Ιανουαρίου του 2017, δέχθηκε την επισήμανση από έναν επαγγελματία πως με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, ένα επιτηδευματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας καλείται να πληρώσει συνολικά το 80% του εισοδήματός του στο κράτος. Έτσι, χάνεται το κίνητρο για εργασία.

Τότε, ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ απάντησε με προκλητικό τρόπο, λέγοντας πως όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία. 

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ