Πολιτικη & Οικονομια

Τι πιστεύουν οι πολίτες ότι πρέπει να γίνει με την κεντροαριστερά σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πώς απαντούν για συνεργασίες, νέο κόμμα και συγκυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327550-676929.jpg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα του 2ου σκέλους της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σχετικά με τις διεργασίες στην κεντροαριστερά. 

Στο 2ο σκέλος της δημοσκόπησης, η οποία έγινε για λογαριασμό της πολιτικής πρωτοβουλία «με την Επόμενη Ελλάδα» του Γιάννη Ραγκούση, οι πολίτες ερωτώνται σχετικά με τις κινήσεις που πιστεύουν  για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά σε συνεργασίες, νέα κόμματα και συγκυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση «Οι δυνάμεις της Κέντρο-Αριστεράς πιστεύτετε πως... το μεγαλύτερο ποσοστό απαντάει ότι θα πρέπει να ενωθούν σε ένα ενιαίο κόμμα σε ποσοστό 52% ενώ το 10% πιστεύει ότι πρέπει να ενωθούν γύρω από το ΠΑΣΟΚ. 5,5% απαντάει γύρω από τη Νέα Δημοκρατία και το 9% γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον έχει και δεύτερος πίνακας που δείχνει τα αποτελέσματα με βάση την κομματική επιλογή. 

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ για διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ για διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Η δεύτερη ερώτηση τούς καλεί να απαντήσουν με ποιο κόμμα θα ήθελαν συνεργασία σε περίπτωση συγκυβέρνησης. Εδώ το μεγαλύτερο ποσοστό (50%) δεν θέλει συνεργασία ούτε με ΝΔ αλλά ούτε με ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 20% θέλει κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ και το 14% με ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις με βάση την κομματική επιλογή τον Σεπτέμβριο του 2015. 

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ για διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ για διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Να τονίσουμε ότι όπως σημειώνει ο δημοσκόπος, το σύνολο των ειδικότερων αναλύσεων έχει ως βάση τους αποκρινόμενους που δήλωσαν πως στην κλίμακα Αριστερά - Δεξιά πως τοποθετούνται στις θέσεις 3, 4, 5 και 6. Οι αναλύσεις καθώς και, όπου αυτό κρίνεται, οι υπό-αναλύσεις, χρησιμοποιούν ως βάση τους παραπάνω ερωτώμενους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ