Πολιτικη & Οικονομια

O Τσίπρας έβαλε τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού - τι είπε στους δημοσιογράφους

«Κάθε πράγμα στον καιρό του» είπε ο πρωθυπουργός - κοινωνική πολιτική στην ομιλία Φλαμπουράρη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Να μην βιάζονται για τον ανασχηματισμό κάλεσε δημοσιογράφους με τους οποίους είχε συζήτηση στον χώρο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

«Κάθε πράγμα στον καιρό του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνουν αιφνιδιασμοί. Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση. Κάθε πράγμα στον καιρό του» τόνισε ο Τσίπρας, που λίγο πριν καθόταν μαζί με μέλη της Νεολαίας στις κερκίδες του Συνεδρίου.

Εν τω μεταξύ στην ομιλία του, ο Αλέκος Φλαμπουράρης -ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού- εστίασε στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. 

Μεταξύ άλλων είπε «Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα πρέπει να είναι καθημερινά σε επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι, στο χώρο που εργάζονται, σπουδάζουν, διασκεδάζουν, στο χώρο που ζουν. Αυτό για να ακούν τα προβλήματα του κόσμου, να μπορούν να αφουγκράζονται τις αγωνίες του, και έτσι να τα μεταφέρουν στο κόμμα και την κυβέρνηση.

Αλέκος Φλαμπουράρης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Αν όλα τα μέλη του κόμματος στελέχωναν τις δομές στήριξης προσφύγων και μεταναστών, αν προσέφεραν εθελοντική υπηρεσία σε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους -πράγματα που πολλοί και πολλές από εμάς κάνουμε- τότε δεν θα χρειαζόταν να λέμε ότι είμαστε η Αριστερά ή η ριζοσπαστική Αριστερά.

Αν πολλαπλασιάζαμε τα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία, τα εστιατόρια, τις πρωτοβουλίες χωρίς μεσάζοντες να ανακουφιστεί προσωρινά ο κόσμος μέχρι να δημιουργηθούν νέες θέσεις με ανθρώπινες θέσεις εργασίας αλλά και ανθρώπινες αμοιβές, θα χρειαζόταν να φωνάζουμε πως είμαστε η Αριστερά;» αναρωτήθηκε ο Αλ. Φλαμπουράρης.