Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: «Καλοδεχούμενη» η ΕΚ στην κυβέρνηση

«Δεν προσφέρομαι για τσόντα» απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ένωση Κεντρώων θα ήταν «καλοδεχούμενη» στην κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην Real News.

Ο κ. Καμμένος είπε πολλές από τις προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές τους βρίσκουν σύμφωνους. Τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και δεν βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν προβάδισμα της Ν.Δ., ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι θα δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας μια εταιρεία της οποίας προΐσταται ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Μετά και την τελευταία αναφορά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι βγάζουν το αποτέλεσμα ανάλογα με το ποιος πληρώνει». «Αυτό που δεν κάνει καλά η κυβέρνηση είναι ότι αφήνει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό σε όλες τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, να λειτουργούν χωρίς κανόνες», συμπλήρωσε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν πάει «με τον Τσίπρα, όπως με κατηγορεί ο Μητσοτάκης ο οποίος έκανε άξονα με την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη».

«Επειδή δεν συντάχθηκα και επειδή θέλω να μείνει όρθιο το Κέντρο στη Βουλή, ο Μητσοτάκης με παρουσιάζει, για να με εξοντώσει, ως δεκανίκι του Τσίπρα. Εγώ ήμουν και θα είμαι για πάντα Κέντρο, με τον Τσίπρα δεν πάω, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αν θέλει να τον συμβουλεύσω πάνω στα εννέα σημεία που έχει καταθέσει η Ένωση Κεντρώων», πρόσθεσε.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε και το παράπονό του, γιατί ο πρωθυπουργός δεν επικοινώνησε μαζί του για ένα χρόνο. «Την καλή μου πρόθεση την έδειξα την ίδια μέρα που έγιναν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου που του έστειλα τα εννιά σημεία. Εκείνος δεν μου τηλεφώνησε επί ένα χρόνο, και τώρα που είναι στις μαύρες του, θέλει τον Λεβέντη, αλλά ο Λεβέντης δεν προσφέρεται για τσόντα», τόνισε.