Πολιτικη & Οικονομια

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ καλύπτουν και προστατεύουν τζιχαντιστές στην Συρία

Τους χρειάζονται για να ρίξουν τον Άσαντ, πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ στο BBC  

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shocking drone footage shows Aleppo destruction

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλύπτουν οργάνωση τζιχαντιστών στην Συρία γιατί θα τους χρειαστούν για την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Μπασάρ Αλ Άσαντ», δήλωσε στο BBC ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρώσος διπλωμάτης κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση για αθέτηση της δέσμευσης της να διαχωρίσει τους αντάρτες από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και να στηρίξει μόνο τους πρώτους. «Έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνωμοτούσαν από την αρχή, να χρησιμοποιήσουν την οργάνωση πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα για να επισπεύσουν την αλλαγή του καθεστώτος», δήλωσε ο Λαβρόφ στο BBC World. 

«Υποστήριζαν ότι ο διαχωρισμός των ανταρτών από την Αλ Νούσρα ήταν πρώτη τους προτεραιότητα. Παρά τις υποσχέσεις αυτές, δεν έκαναν τίποτα για αυτό», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Πάντως, σημείωσε ότι εντός της ημέρας θα συνομιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, και θα θίξουν και αυτήν την εκκρεμότητα.

Ο αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης υπεραμύνθηκε των βομβαρδισμών των ρωσικών μαχητικών στο Χαλέπι. Χαρακτήρισε το πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Υπενθύμισε ότι μέρος της συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας για την Συρία ήταν να πληγεί το Μέτωπο Αλ Νούσρα.

«Συνομιλούμε με τον Κέρι πρακτικά σε καθημερινό επίπεδο», εξήγησε ο Λαβρόφ, «αυτό θα κάνουμε και σήμερα», είπε, διαμηνύοντας πως η συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Συρία θα πρέπει να εφαρμοστεί και ότι η Μόσχα θα παραμείνει προσκολλημένη στον στόχο αυτόν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ