Πολιτικη & Οικονομια

Επικίνδυνη η διακοπή της συνεδρίασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από σκοτεινή έγινε σκοτεινότερη, κατά τη Νέα Δημοκρατία η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Επικίνδυνη χαρακτηρίζει το Ποτάμι τη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζει ότι το σημερινό σκηνικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιτείνει τις ανησυχίες της.

Η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου:

Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη.  

Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη.   

Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Η εικόνα που εκπέμπεται από τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας. Όταν διακόπτεται η συνεδρίαση ενός ανώτατου δικαστηρίου της χώρας εν μέσω αντεγκλήσεων και καταγγελιών για προσπάθεια υπαγόρευσης αποφάσεων, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα. Πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών θα ορθώσει το ανάστημά της σε κάθε προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της και θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου:

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τήρησε όπως όφειλε, στάση ευθύνης σε σχέση με  τη διαδικασία η οποία εξελίσσεται στο ΣτΕ για  την νομιμότητα της αδειοδότησης των καναλιών.

Μόνο ο  Πρωθυπουργός έσπευσε  να «υπαγορεύσει» την αρεστή για την Κυβέρνηση απόφαση που θα έπρεπε να λάβουν οι Ανώτεροι Δικαστές. Οι σημερινές εξελίξεις στο ΣτΕ επιτείνουν τις ανησυχίες μας. Οι Θεσμοί και κυρίως η Δικαιοσύνη πρέπει να  προστατεύουν το κύρος τους και να λειτουργούν μακριά από κάθε μορφή χειραγώγησης.