Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε εδώ ως απολογούμενος και όχι ως κατήγορος

«Φαίνεται ότι δεν ακούσατε τίποτα για τον κ Καλογρίτσα και τα νέα τρίγωνα διαπλοκής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325861-672516.jpg
απε - ορεστης παναγιωτου

«Φαίνεται ότι δεν ακούσατε τίποτα για τον κ. Καλογρίτσα και τα νέα τρίγωνα διαπλοκής. Δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος, απολογούμενος έρχεστε για τα θέματα της διαπλοκής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στο βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για την Παιδεία.

«Να κανονίσετε συζήτηση για τα θέματα αυτά και εδώ είμαστε και να είστε βέβαιος ότι δεν θα βγείτε κερδισμένος. Τα θέματα της παιδείας ενδιαφέρουν πιο πολύ τον κόσμο από το τρόπο που λέτε εσείς ότι θα αντιμετωπίσετε τη διαπλοκή για την οποία μιλάτε».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων της Αριστεράς στη δολοφονία Μπακογιάννη είπε ότι τότε ήταν στην ηγεσία της ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος και ο όχι ο κ. Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς.

Είπε ακόμη πως σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην παιδεία. «Να καταστρέψει όλες τις αλλαγές που έγιναν. Να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι θετικό έγινε». 

«Όταν η ΝΔ ψήφισε το 2011 το νόμο Διαμαντοπούλου αποφάσισε να αφήσει το θέμα της παιδείας έξω από το πεδίο αντιπαράθεσης των κομμάτων». 

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε στην αίθουσα της Βουλής τη Μαριέττα Γιαννάκου ως μεγάλη αγωνίστρια της παράταξης. Όπως είπε ο κ. Μητοτσάκης, ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν μια συνέχεια των μεταρρυθμίσεων της Μαριέττας Γιαννάκου. Ψηφίζοντας το νόμο Διαμαντοπούλου η ΝΔ έκανε αυτό που ήταν χρήσιμο για τον τόπο και όχι αυτό που ήταν χρήσιμο για την παράταξη. 

«Και χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες για να τα γκρεμίσει όλα ο κ Τσίπρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας 8 τυπικές, όπως είπε, παρεμβάσεις που έκανε η σημερινή κυβέρνηση για να αποδομήσει τις μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών. 

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί το θέμα των θρησκευτικών ως μια ακόμη ευκαιρία για να προκαλέσει μια τυφλή σύγκρουση με την Εκκλησία.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.