Πολιτικη & Οικονομια

Ένταση στη Βουλή μεταξύ Τσακαλώτου - Βενιζέλου για το Υπερταμείο

«Μην εκνευρίζεστε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένταση Βενιζέλου - Τσακαλώτου

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή τη μεταφορά των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: «Προαπαιτούμενα πρώτης αξιολόγησης με ένα χρόνο καθυστέρησης και συνεχίζονται τα ψέματα. Αναγκάστηκε να πει χθες ο κ. Τσακαλώτος με τη χαρακτηριστική άνεση που τον διακρίνει ότι μπορούν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που μεταφέρονται στο υπερταμείο κάποια στιγμή να ιδιωτικοποιηθούν, όχι με την υπογραφή του γιατί... προσέχει που τη βάζει».

Αυτή η φράση πυροδότησε την έκρηξη του κ. Τσακαλώτου ο οποίος χωρίς να έχει τον λόγο πετάχτηκε και διέκοψε τον κ. Βενιζέλο λέγοντας  μεταξύ άλλων: «Όλες δεν είπα, μη βάζετε λόγια» για να πάρει την απάντηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε άκρως ειρωνικό τόνο: «Μην εκνευρίζεστε...».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:  «Επειδή είναι βαρύνουσα η υπογραφή του κυρίου Τσακαλώτου, θα καταθέσω στα πρακτικά προς υπενθύμιση, τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου του 2015, με την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα, που είναι λιγότερο βαρύνουσα και ευαίσθητη από την υπογραφή του κυρίου Τσακαλώτου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ