- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
H ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού στο facebook
Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, o Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Διαβάστε το κείμενο του επικεφαλής του Ποταμιού.
«Περασμένα μεσάνυχτα. 17 προς 18. Σεπτέμβρης του ’13.
Ο Παύλος, η Χρύσα και οι φίλοι τους βγαίνουν από την καφετέρια. Απέναντι τους, συγκεντρώνονται Χρυσαυγίτες. Ο Παύλος τους προσπερνά. Κάποιοι τον ακολουθούν. Τον προκαλούν. Στην άλλη γωνία σταματάνε 4 μηχανές της ομάδας Δίας. Αστυνομικοί οκτώ. Οι τραμπούκοι είναι φανερό ότι ετοιμάζονται να επιτεθούν. Οι αστυνομικοί δεν αντιδρούν. Η Χρύσα τρέχει και τους παρακαλεί να επέμβουν. ‘’Δεν τα βάζουμε με αυτούς’’, είναι η απάντηση. Ένα αμάξι μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα, παρκάρει πρόχειρα και ο οδηγός του πάει κατευθείαν στον Παύλο. Τον μαχαιρώνει στην καρδιά και γυρνάει ήρεμος προς το αμάξι. Πετάει το στιλέτο.
"’Όχι εμένα ρε παιδιά! Αυτός με μαχαίρωσε’’ είπε ο Παύλος στους αστυνομικούς που πλησιάζουν και δείχνει τον Ρουπακιά» (...)
Έτσι περιγράψαμε στους «Πρωταγωνιστές» τη δολοφονία του Φύσσα τον Οκτώβριο του ’13. Κάποιοι τότε μας κατηγόρησαν ότι βιαστήκαμε και δεν περιμέναμε τη δικαιοσύνη. Ο ρόλος όμως των δημοσιογράφων δεν είναι να αναπαράγουν δελτία τύπου και ανούσιες συζητήσεις. Και τώρα, όλα αυτά που αποκαλύψαμε επιβεβαιώθηκαν - και επιβεβαιώνονται - από την αργόσυρτη δικαστική διαδικασία.
«Ο φόνος του Παύλου έγινε η πέτρα που τάραξε τον βούρκο», είπαμε στον επίλογο εκείνων των εκπομπών. «Το τι θα γίνει βέβαια από εδώ και στο εξής δεν ήταν χαραγμένο στην πέτρα. Αν εμείς δεν δώσουμε τη σωστή μάχη, αν κιοτέψουμε ή χαθούμε μέσα στις υπερβολές και τις πολιτικολογίες, η θυσία του Παύλου θα έχει πάει χαμένη»
Και τώρα -3 χρόνια από τότε- όλοι οι άνθρωποι του Παύλου (και πρώτα η Μάγδα, η Ειρήνη, ο Παναγιώτης, η Χρύσα… όλοι αυτοί που ορφάνεψαν) ζητούν να μη μακρύνει άλλο η διαδικασία. Να μην χάνεται η ουσία της υπόθεσης πίσω από «δικαστικούς φαμφαρονισμούς» και «περίτεχνες νομικούρες» (χρησιμοποιώ τις φράσεις που μου λένε). Ζητούν εν ολίγοις ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Γιατί ο βούρκος παραμένει βούρκος και καταπίνει συνεχώς και νέα «εδάφη».
-Στη φωτογραφία είναι ο Παύλος (τότε που πίστευε ότι με τη μουσική θα αλλάξει τον κόσμο)»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.