Πολιτικη & Οικονομια

«Συμφωνία Αλήθειας-Ενωμένοι για την Ελλάδα μας» το βασικό σύνθημα της ομιλίας Μητσοτάκη

Με άσκηση δριμείας κριτικής στον πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324801-669874.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Με βασικό σύνθημα «Συμφωνία Αλήθειας - Ενωμένοι για την Ελλάδα μας» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ να αναφερθεί στην «ιστορική ευθύνη που έχει να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Συνεχίζει αμετανόητος και προσβλητικός. Εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα με το λόγο και τις πράξεις του. Επιμένει να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση. Όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, δεν ξεγελά κανέναν. Έχει ένα και μόνο σκοπό: την παραμονή του στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πει επιπλέον ότι οι πολίτες πια ξέρουν πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «φτώχεια και κοινωνική ισοπέδωση» καθώς και «Ελλάδα μειωμένων προσδοκιών, εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια, διχασμένη, χωρίς αυτοπεποίθηση».

Χαρακτηριστικά θα προσθέσει πως «αυτή την Ελλάδα μας κληροδοτεί ο κ. Τσίπρας», σημειώνοντας πως «η κατάσταση στη χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής, η κυβέρνηση προχωρά σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και υπονομεύει βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών».

Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης που θέτει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο με ανυπολόγιστες συνέπειες ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός. Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει. Το συντομότερο», θα συμπληρώσει.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας και αντίστοιχης μείωσης της κρατικής δαπάνης, προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, καθώς και μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.

«Το πρόγραμμα του είναι απολύτως κοστολογημένο», τονίζουν στη ΝΔ.

«Αυτός ο καταστροφικός κύκλος οικονομικής μιζέριας, πολιτικής αδράνειας και χαμηλών προσδοκιών που καθηλώνει τη χώρα στη στασιμότητα πρέπει επιτέλους να σπάσει» αναμένεται να αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και να τονίσει: «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική αναγέννηση. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συν-διαμορφώσουμε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα.

  • Αυτής που απελευθερώνει και είναι δίπλα όχι απέναντι στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και ειδικά στους νέους.
  • Αυτής που επιδιώκει την αριστεία και την επιβράβευση σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και η οποία, πέρα από την ατομική επιτυχία, διαμορφώνει συλλογικά πρότυπα.
  • Αυτής που βάζει το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργία των θεσμών μας στην πρώτη θέση της πολιτικής.
  • Αυτής που δεν λησμονά ότι στο επίκεντρο κάθε δίκαιης δημόσιας πολιτικής είναι οι "ξεχασμένοι Έλληνες". Οι απομονωμένοι στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συμπολίτες μας. Που δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, που υποφέρουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια».

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί ακόμη και στο τι κράτος χρειάζεται η Ελλάδα. Θα πει συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα κράτος που:

  • Θα σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων
  • Θα καθορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικού κράτους, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης
  • Θα αξιολογεί και θα επιβραβεύει τους καλύτερους υπαλλήλους του και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας
  • Θα κάνει το άλμα στην ψηφιακή εποχή, θα επιβάλλει παντού την ψηφιακή υπογραφή και θα επιτρέπει στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι τους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κλείνοντας επιπρόσθετα θα στείλει ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό με άνοιγμα στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

«Στο γύρισμα της ιστορίας που ζούμε σήμερα, διαλέγουμε το μονοπάτι της αλήθειας, της υπεύθυνης και σκληρής δουλειάς. Αυτό που οδηγεί σε θριάμβους. Διαλέγουμε το μοναδικό δρόμο μέσα από τον οποίο η δική μας γενιά θα σηκώσει την πατρίδα μας και πάλι ψηλά. Για να επιστρέψει στον τόπο μας το οξυγόνο της δημιουργίας. Για να αναστήσουμε την ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας», θα υπογραμμίσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice
Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice για το μέλλον της βιομηχανίας και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο ΣΕΒ

Ο Αντιπρόεδρος της Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) / Πρόεδρος ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ προσθέτει ένα νέο ορόσημο στις δράσεις του με την υποψηφιότητά του ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.