Πολιτικη & Οικονομια

Ο Στουρνάρας ρίχνει τους τόνους: «Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου από την ΤτΕ»

«Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση για την πρόσφατη έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στην εταιρεία της συζύγου του και σημείωσε πως η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης στην οποία ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

«Η σύζυγός μου είναι το πιο έντιμο, ειλικρινές και δημιουργικό άτομο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη. Υπάρχει σχέδιο σπίλωσής της εδώ και καιρό και υπερασπίζεται μόνη της τον εαυτό της. Έχει την αμέριστη στήριξή μου» είπε.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε -δύο φορές- κάθε σενάριο εκπαραθύρωσής του από την ΤτΕ, ενώ επιχείρησε να ρίξει του τόνους ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σκιές. 

Ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστήριξε ότι το επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του. 

Ο Διοικητής της ΤτΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της Τράπεζας Αττικής είπε «έχω στα χέρια μου το πόρισμα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για την Τράπεζα Αττικής. Τα δάνεια της Τράπεζας προς μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους φθάνουν σε ποσοστό το 62% και αυτό προβληματίζει».