Πολιτικη & Οικονομια

Φωτίου: Εγώ βλέπω πολύ κόσμο που έπαιρνε 920 ευρώ σύνταξη και τώρα παίρνει 920 ή 917

«Ξέρετε, δεν υπάρχει πιθανότητα να κοροϊδέψουμε κανέναν»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο ζήτημα των συντάξεων αναφέρθηκε μιλώντας την Παρασκευή στον Αθήνα 9,84 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εξαπολύοντας επίθεση στα ΜΜΕ πως επινοούν τις περικοπές.

«Εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα μίντια» ισχυρίστηκε.

H κα Φωτίου προχώρησε και παραπέρα, λέγοντας: «Είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700.000 άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα κατ άτομο, ενώ εσείς αναφέρεστε στις μειώσεις σε συντάξεις των 1300 ευρώ. Οι 12 οριζόντιες περικοπές που έγιναν άραγε ισοσταθμίζονται με το ποσοστό των υψηλότερων συντάξεων, οι οποίες κόπηκαν από εμάς; Η αύξηση στις εισφορές για την υγεία, είναι ελάχιστη».

Παράλληλα, η κυρία  Φωτίου επισήμανε: «Παραλάβαμε μια χώρα μετά από πόλεμο. Οι δείκτες 25% καταστροφής του ΑΕΠ υπάρχουν όταν μια χώρα έχει υποστεί πόλεμο».

«Το ότι δεν βλέπετε ερείπια στο δρόμο δεν σημαίνει ότι αυτή η χώρα δεν έχει βγει από πόλεμο και αυτό προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε. Θέλετε να το ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα, το θεωρώ φυσικό. Και εγώ θέλω, αλλά πρέπει να καταλαβαίνετε ότι είναι τιτάνιο έργο. Το να γυρίσουμε ξανά σε εκείνους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση θα είναι το εγκληματικότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο λαό μας και βέβαια δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε να συμβεί. Να μην έχετε καμία αμφιβολία» κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. 

Επίσης για το αν υπάρχει κοινωνικό κράτος η κα Φωτίου απάντησε: «Να ρωτήσετε τις 500.000 δικαιούχων της κάρτας αλληλεγγύης οι οποίοι βλέπουν κάθε μήνα να μπαίνουν στη κάρτα τους από 70 έως 220 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, να ρωτήσετε τις 100 με 200 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες έχουν δωρεάν ρεύμα και που τους είχε κοπεί».