Πολιτικη & Οικονομια

Οριστικό: Υπάρχει απόκλιση Δραγασάκη και «έχει ψωμί»

Κόντρα ή συμπαιγνία με τον Τσίπρα;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324552-669249.jpg

Η επί το ρεαλιστικότερο απόκλιση Δραγασάκη από την κυβερνητική πολιτική για το οικονομικό -που είχε αρχίσει με την κατάθεση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης σε επιτροπή της Βουλής προχτές Τρίτη με τη δήλωση ότι η ιστορία της εξυπηρέτησης του χρέους «εξ ορισμού πάει και πέρα από το 2018», ενώ ο κ. Τσίπρας είχε μόλις πει ότι το θέμα τελειώνει σύντομα-  συνεχίστηκε και χτες Τετάρτη, συνοδευόμενη από τις απαραίτητες διαψεύσεις και διαβεβαιώσεις όλων των πλευρών ότι ενδοκυβερνητικό θέμα δεν υφίσταται.

Λεπτομερέστερα:

  • Το μέγαρο Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός άκουσε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας Δραγασάκη και σχολίασε: «Και μεις τα ίδια λέμε»
  • «Κύκλοι της αντιπροεδρίας» δήλωσαν: «Δεν υπηρετούν την κυβέρνηση όσοι απογειώνονται από την πραγματικότητα… Πρέπει να υπάρχει μεν αισιοδοξία, ωστόσο δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά της κυβέρνησης αέρα … Κάποιοι δείκτες έχουν βελτιωθεί, όμως πρέπει να προλάβουμε τη χαλαρότητα και την επανάπαυση»» («Τα Νέα»)
  • Οι ίδιοι κύκλοι δήλωσαν βέβαια ότι τα σχόλια δεν αφορούν ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο
  • Ο κ. Τσακαλώτος, όταν ρωτήθηκε αν οι απόψεις του είναι πιο κοντά στου κ. Τσίπρα ή στου κ. Δραγασάκη, δήλωσε με νόημα: «Υπάρχουν ερωτήματα που δεν μπορούν ν΄ απαντηθούν, γιατί αν απαντηθούν είναι σα να χτυπάς το φίλο σου»

(Σ.Σ. Είναι προφανές ότι ο αντιπρόεδρος, έμπειρος πολιτικός, είτε εκτελεί συμπαιγνία με τον πρωθυπουργό  -«ο ρεαλιστής κι ο ιδεολόγος»- είτε εγγράφει προσωπικές υποθήκες, προσβλέποντας σε μελλοντικές εξελίξεις)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ