Πολιτικη & Οικονομια

Αν μπούμε σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρώων

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα ... ο Λεβέντης ποτέ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324240-668274.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

«Η Ένωση Κεντρώων κομίζει ένα νέο ήθος στις σχέσεις των κομμάτων, αυτό της συναίνεσης και των συνεργασιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο παραβρέθηκε στην ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο.

Ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε ότι θα πήγαινε και σε ομιλία της κ. Γεννηματά και του κ. Μητσοτάκη αν δεχόταν πρόσκληση. «Αντί να εκτιμηθεί το ότι ζητώ σύνθεση των πολιτικών δυνάμεων, βγάζουν κάποιοι με αήθη τρόπο το συμπέρασμα ότι έχω σκοπό να συνεργαστώ μαζί του (σ.σ. με τον ΣΥΡΙΖΑ). Θα απογοητευθούν», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

«Έχω ανοίξει έναν διάλογο με τον Τσίπρα για να δω μήπως μπορέσει να καταλάβει ορισμένα πράγματα από αυτά που του λέω, όχι γιατί θέλω να μπω στην κυβέρνηση, αλλά γιατί αυτή τη στιγμή δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κ. Σαμαρά, καταστρέφει και τη χώρα και τον εαυτό του» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι το ίδιο θα έκανε όποιος και αν κυβερνούσε. 

«Προσπαθώ να συζητώ, τη συζήτηση την ποινικοποιούμε;» αναρωτήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης και απορρίπτοντας τα περί ενδεχομένου εισόδου του κόμματός του στην κυβέρνηση σημείωσε: «Αν μπει η Ένωση Κεντρώων σε οποιαδήποτε κυβέρνηση με τον Τσίπρα να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρώων». Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα ... ο Λεβέντης ποτέ», ενώ σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης διεμήνυσε: «Δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν, τους εννιά βουλευτές τους διαθέτω μόνο στην Ελλάδα».

Ο κ. Λεβέντης επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία, λέγοντας ότι ανησυχεί γιατί δεν έρχεται ούτε ένας επενδυτής, ενώ άσκησε έντονη κριτική και για τους φόρους, κάνοντας λόγο για αδιέξοδη πολιτική.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης. Όπως είπε, επέμεινε από την πρώτη μέρα σε οικουμενική κυβέρνηση, διότι διαφορετικά επενδυτής δεν θα έρθει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ